top of page

Om institutet

Institiutet grundades 2018 av MD PhD Gunilla Klensmeden Popper. Hon är legitimerad läkare, specialist i psykiatri och internationell utbildare i Schema Therapy (ST) och EMDR-Europe-godkänd handledare i EMDR-terapi (Eye Movement Desensitization Reprocessing therapy). 

Hon har stor erfarenhet av psykiatrisk utredning och behandling, både  som kliniker och forskare. Hennes doktorsgrad handlade om sambandet mellan mobbning och psykisk hälsa och postdoc studerade hon effekten av olika psykoterapier och grundlade the Body State Theory (BST).

 

Hon har även stor erfarenhet av undervisning, både av studenter och vårdpersonal. Hon har adminstrerat flera forskningsprojekt och 2015-2021 administrerade hon Traumautdanninga på Nordlandssykehuset där hon också undervisade om trauma och gav handledning hands-on.

De senaste åren har hon varit verksam i sin privata praktik, samarbetat med yogainstuktörer och arbetat som vik. överläkare på olika sjukhus i Sverige, primärt med utredning och behandling av ADHD och PTSD. Det är lång väntetid för utredning och behandling i den offentliga psykiatrin.

 

Institutets ambition är därför att kunna erbjuda högkvalitativ utredning och behandling utan långa väntetider och till så låga priser som möjligt. Behandlingen inkluderar vanligtvis psykofarmaka. Psykoedukation och psykoterapi är viktigt för att uppnå optimal och varaktig förbättring.

Välkommen att fylla i kontaktformuläret. Ange typ av besvär eller specifikt önskemål. Här är det också möjligt att anmäla sig till kurser och lära mer om BST. All utredning, behandling och utbildning genomförs online. Notera att institutet inte utreder eller behandlar svåra mentala sjukdomar.

 

 

bottom of page